zondag 8 november 2009

Haringsalade, Oma's

Hollandse nieuwe, altijd weer een moment om naar uit te kijken als de nieuwe haring van het jaar weer beschikbaar is voor ons consumenten. Vroeger vond ik het vies, als ik er al naar keek..... gelukkig weet ik nu wel beter. Er is nog werk aan de winkel, tot dusver heb ik m'n vriendin nog steeds niet kunnen overtuigen hoe ongelooflijk lekker een haring is, zo heerlijk aan de staart, met uitjes erop en bovendien nog gezond ook!

Onderstaand een recept voor een haringsalade uit de Allerhande Juli 2009, volgens de bron zoals oma het vroeger klaarmaakte, één ding is zeker, het smaakt voortreffelijk!!

Benodigdheden:
  • 1 ei
  • 1 friszure appel (b.v. Granny Smith)
  • hollandse nieuwe haring (3 stuks)
  • 1 sjalotje
  • 2 augurken
  • 15 gr verse dille (1 bakje)
  • 1 tl mierikswortel
Werkwijze:

Kook het ei hard in 8 minuten, laat schrikken in koud water, pel en laat afkoelen.

Snij de haring in kleine blokjes, snipper het sjalotje, snij de augurken in kleine blokjes en snij de dille fijn.
Meng de haring, sjalot, augurken, helft van de dille en mierikswortel goed onder elkaar en breng op smaak met versgemalen peper.


Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over een schaal en schep de haringsalade erover. Snij het ei in plakken leg het op de haringsalade.
Rest nog het garneren met de overgebleven dille en wat versgemalen peper.
Eet smakelijk!


Tip:
- Lekker met roggebrood

Geen opmerkingen: