zondag 25 oktober 2009

Brie-aardappeltortilla

Een heerlijk bijgerecht voor 4-6 personen. Eenvoudig te maken en zal zeker gewaardeerd worden door de gasten.

Benodigdheden:
  • 1 ui, gepeld
  • 1 prei
  • 4 el zonnebloemolie
  • 450 gr aardappels, geschild
  • 6 grote eieren
  • 115 gr brie, in stukken gesneden
  • zout en vergemalen peper
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
Werkwijze:

1. Snij de uien en prei klein. Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag, voeg de helft van de zonnebloemolie, de uien en de prei toe en bak 8-10 minuten of totdat de groenten zacht wordt op laag vuur.











2. Snij ondertussen de aardappels in schijfjes. Haal de uien en prei uit de pan, voeg de andere helft van de zonnebloemolie toe en bak hierin de aardappelschijfjes op middelhoog vuur 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
Roer ze regelmatig om.










3. Klop de eieren schuimig. Voeg zout en peper toe.
Roer hierna de uien, prei en de stukjes brie toe aan het mengsel.










4. Giet het mengsel over de gebakken aardappelschijfjes in de pan en meng voorzichtig. Bestrooi het geheel vervolgens met de gehakte peterselie.











5. Bak de tortilla op matig vuur ongeveer 6-8 minuten of tot de randen gestold zijn en de onderkant bruin is.
Plaats de pan vervolgens 3 minuten onder een voorverwarmde grill om de bovenkant te laten stollen. De bovenkant dient lichtbruin van kleur te zijn.
Dien heet op met een salade.


Geen opmerkingen: