dinsdag 13 oktober 2009

Minestronesoep, goed gevulde

Dit is nou typisch een soep voor een koude winterdag. Hij vult goed en is zeer smakelijk.
Maar je kunt er ook mee variëren door bv. in de zomerperiode seizoengroenten te gebruiken... voila! een lichte en gezonde maaltijdsoep.

Deze soep kan zoal in de slowcooker als op het fornuis bereid worden.

Benodigdheden:
  • 1 ons pancetta
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 winterwortel
  • 1/2 witte kool
  • 1 ons sperziebonen
  • 1/2 pakje gezeefde tomaten
  • 2 groentebouillontabletten
  • peper, tijm, oregano (of italiaanse kruiden)
  • zout
Werkwijze:

Alle groenten in kleine stukjes snijden.


In een koekenpan met een klein beetje olijfolie de pancetta zachtjes uitbakken.


Uit de pan nemen en de gesneden groenten + kruiden zachtjes fruiten.
Ondertussen bouillon maken van de groentebouillontabletten.


De pancetta en groenten overdoen in de slowcooker (of grote soeppan), gezeefde tomaten toevoegen en aanvullen met de bouillon totdat de groenten onderstaan.


Zet de slowcooker minimaal 3-4 uur op low, of de soeppan op een heel laag pitje.

Serveer de soep met geraspte kaas.



Tips:
- de soep kan eventueel gepureerd worden met de staafmixer
- voor een vegetarische variant de pancetta weglaten
- voor nog meer vulling kunnen er 2 rundersaucijsjes toegevoegd worden (van vel ontdaan). Voeg het toe na het vullen van de (slowcooker) pan met de groenten en bouillon.

Geen opmerkingen: