zondag 11 oktober 2009

Tomatensoep, zoete

Dit is een heerlijke met appelmoes (!) gezoete tomatensoep. Deze soep is ooit geintroduceerd door mijn vader en sindsdien maken wij deze soep regelmatig. Makkelijk en snel te maken, maar het belangrijkste..... hij is overheerlijk.

Benodigdheden:
  • 4 bouillonblokjes
  • 1/2 pond gehakt
  • tomatensap (gezeefde tomaat), minimaal 1 l
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • tomatenketchup (flinke scheut)
  • ong. 250gr appelmoes
  • eventueel stukjes tomaat
  • oestersaus
  • zout en peper
Werkwijze:


Bak het gehakt rul, voeg vervolgens de bouillonblokjes toe. Roer dit goed onder elkaar totdat de bouillonblokjes goed opgenomen zijn door het gehakt.






Voeg hierna de tomatensap toe en warm dit even door. Hierna de tomatenpuree en tomatenketchup toevoegen.
Doe de appelmoes erbij en warm het geheel op. Nu kunnen de eventuele stukjes tomaat toegevoegd worden. Voeg een scheut oestersaus toe aan de soep.




Peper en zout naar smaak toevoegen.




Tip:

Voor een wat dunnere soep kan er 1.5 l tomatensap gebruikt worden.

Geen opmerkingen: