dinsdag 13 oktober 2009

Boontjes, sajoer

Dit is een heerlijk recept voor eens wat anders dan altijd gekookte boontjes. Gestoofd in heerlijke bouillon. Ook wel bekend uit de indische keuken.

Benodigdheden:
  • 500 gr boontjes
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl laospoeder
  • 2 tl sambal trassi (eruit laten indien het te pittig geacht wordt)
  • 2 kleine maggiblokjes
  • zout en peper
  • 2 el olie
Werkwijze:

Maak de boontjes schoon, wassen en breek doormidden. Snipper de ui.
Verhit de olie in een wok en bak de gesnipperde ui glazig. Pers gaandeweg het teentje knoflook boven de uien uit.
Voeg toe de sambal, laospoeder en de boontjes. Schep goed om. Maak ondertussen bouillon met 250 ml water en de maggiblokjes. Voeg dit toe aan de bonen en breng het geheel aan de kook. Laat de boontjes op middelhoog vuur ong. 8 minuten gaar sudderen, keer regelmatig. De boontjes dienen een beetje knapperig te blijven. Op het laatst het vuur hoog zetten om het vocht te laten inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.

Tip:

Heb je geen sambal trassi, dan kun je ook een andere sambal gebruiken en 1 tl trassi. De trassi moet dan voor het glazig bakken van de uien in de olie gebakken worden.


Geen opmerkingen: