woensdag 14 oktober 2009

Chili Con Carne

Chili con carne uit de slowcooker smaakt nog lekkerder! Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verrukelijk gerecht. Recept voor 6 personen.

Benodigdheden:
  • 750 gr mager rundvlees of gehakt
  • 250 gr magere spekblokjes
  • 1 el bloem
  • 2 flinke uien in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika in plakjes
  • 150 gr champignons gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten in sap
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 ml water
  • scheut olijfolie
  • 100 nl rode wijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 flinke tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 fijngesneden verse rode chilipeper (indien te pittig geacht, weglaten)
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout
  • 1 blik bruine bonen
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
Werkwijze:

Snij het rundvlees in grove stukken of gebruik het gehakt.
Snijd ook alle groenten.
Bak het spek zachtjes uit met een scheut olijfolie.
Bak het vlees even kort mee (gehakt rul bakken).
Strooi de bloem over het geheel en laat even meebakken.

Vermeng in een ander pannetje het sap van de tomaten, de tomatenpuree en alle kruiden. Laat dit tesamen met het water even warm worden.

Doe hierna alles over (de groenten rauw) in de slowcooker, behalve de bonen, en meng alles voorzichtig door elkaar. Voeg de wijn toe. Doe de deksel op de pan en laat het minimaal 8 uur op stand low staan.

1,5 Uur voordat je het eten gaat opdienen de bonen erdoor doen en mee laten opwarmen.

Tip:
Voeg aan het begin wat aardappelblokjes toe, dat maakt het gerecht nog completer. Kooktijd wel verlengen naar 10 uur.

Geen opmerkingen: