zondag 8 november 2009

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Een lekker kabeljauwrecept voor in de oven. Eenvoudige bereiding.

Bron: www.visrecepten.nl

Benodigdheden:
  • 500 gr stevig kabeljauwfilet
  • 3 dunne preien
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el citroensap
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gr geraspte kaas
  • zout en vergemalen peper
Werkwijze:

Fileer de kabeljauw. Gebruik voor dit recept ongeveer 500 gr filet.


Verwarm de oven voor op 175°C.
Snij de preien in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend beetgaar in ongeveer 4 minuten.
Roer de helft van de kerriepoeder en zout en peper erdoor.


Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg ze op de prei.


Roer de crème fraîche en de overgebleven kerriepoeder door de rest van de prei. Voeg zout en peper toe. Verdeel het kerrieroom mengsel over de kabeljauwfilets.
Strooi de geraspte kaas over het geheel.


Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in 15-20 minuten gaar worden en licht kleuren.


Tip:
- Koop kant-en-klare kabeljauwfilet voor een kortere bereidingstijd.

Geen opmerkingen: