Onderstaand een recept voor een haringsalade uit de Allerhande Juli 2009, volgens de bron zoals oma het vroeger klaarmaakte, één ding is zeker, het smaakt voortreffelijk!!
Benodigdheden:
- 1 ei
- 1 friszure appel (b.v. Granny Smith)
- hollandse nieuwe haring (3 stuks)
- 1 sjalotje
- 2 augurken
- 15 gr verse dille (1 bakje)
- 1 tl mierikswortel
Kook het ei hard in 8 minuten, laat schrikken in koud water, pel en laat afkoelen.
Snij de haring in kleine blokjes, snipper het sjalotje, snij de augurken in kleine blokjes en snij de dille fijn.
Meng de haring, sjalot, augurken, helft van de dille en mierikswortel goed onder elkaar en breng op smaak met versgemalen peper.
Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over een schaal en schep de haringsalade erover. Snij het ei in plakken leg het op de haringsalade.
Rest nog het garneren met de overgebleven dille en wat versgemalen peper.
Eet smakelijk!
Snij de haring in kleine blokjes, snipper het sjalotje, snij de augurken in kleine blokjes en snij de dille fijn.
Meng de haring, sjalot, augurken, helft van de dille en mierikswortel goed onder elkaar en breng op smaak met versgemalen peper.
Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over een schaal en schep de haringsalade erover. Snij het ei in plakken leg het op de haringsalade.
Rest nog het garneren met de overgebleven dille en wat versgemalen peper.
Eet smakelijk!
Tip:
- Lekker met roggebrood
- Lekker met roggebrood
Geen opmerkingen:
Een reactie posten